PUSS IN BOOTS

Performance of Puss in Boots, turned into an opera for children, performed in the SOS Children's village Lekenik, 2012

Projekt je novčanim sredstvima pomogao: HAKOM
U organizaciji  su pomogli: ravnatelj  Dječjeg sela Lekenik Mario Čović i koordinatorica za odnose s javnošću  Dječje sela Lekenik Neža Šiptar
Projekt su vodile članice Kluba: Danijela Petrić (voditeljica projekta), Miroslava Margetić, Ružica Kovačević i Jasminka Butorac.


25.09.2012. pred stotinjak djece i njihovih mama održana je u SOS Dječjem selu u Lekeniku dječja opera „Mačak u čizmama“. Operu je na scenu postavilo Dječje kazalište Dubrava u koprodukciji s Udrugom Mala opera Klub Soroptimis Zagreb ju je donirao djeci . Mlada glumica i pjevačica Sonja Runje, iskusni Zdenko Niessner  i pijanistica Danijela Petrić oduševili su djecu koja su uživala u veseloj opernoj igri s plesanjem.
Nadahnuta motivima iz istoimene priče Charlesa Perraulta i ponajboljim dijelovima opere „Talijanka u Alžiru“ Gioacchina Rossinija, ova je predstava oživjela već pomalo zaboravljenu formu opernog kolaža (pasticcia), nekad vrlo uvriježenu na kazališnim pozornicama.
Uz veselu priču i ples te duhovite duete i briljantne arije, djeca iz Dječjeg sela Lekenik i njihove mame uživali su u priči u kojoj je lukavi Mačak uspio nadmudriti lažnog Čarobnjaka i ispraviti nanesenu nepravdu.

MAČAK U ČIZMAMA
G. Rossini/Z. Niessner
operna igra s plesanjem (4-12 godina)
Libreto i režija: Zdenko Niessner
Glazbena voditeljica: Danijelu Petrić
 Scenografija: Leo Vukelić
Kostimografija: Slavica Grdinić
Koreografija: Sandra Banić Naumovski

Izvode:
Sonja Runje (Mačak)
Zdenko Niessner (Čarobnjak)
Danijelu Petrić (glasovir)