GALA CONCERT GIVEN BY MUSIC ACADEMY’S YOUNG
       VIRTUOSI, MIMARA MUSEUM, 2016

      Proceeds went to Marta Sesar, a highly talented flute player, as
      initial help for her further academic training.

U susret proslavi 20. obljetnice osnutka 07.06.2016. u 20 sati Klub organizira Gala koncert mladih virtuoza u Muzeju MIMARA.

Nositeljica projekta: Danijela Petrić
U projektu sudjelovale: Jasna Vernić, Ružica Kovačević, Marina Šegvić, Miroslava Margetić, Branka Zovko Cihlar.

      Prihod koncerta namijenen je pomoći u školovanju talentiranoj
      studentici
flaute, Marti Sesar.

   

 


O IZVOĐAČIMA:

GUDAČKI KVARTET „FELIX“ započeo je djelovanje 2014. godine u okviru predmeta komorne glazbe u razredu prof. Vlatke Peljhan na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Kvartet je prve godine djelovanja svirao glasovirske kvintete s pijanisticom Elizabetom Adžagom te u tom sastavu bio apsolutni pobjednik državnog natjecanja Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga (HDGPP). 2015. godine osvojio je 3. nagradu na državnom natjecanju Papandopulo. Kvartet je sudjelovao na majstorskim tečajevima profesora Olivera Triedla, Sven Arne Tepla, te Irvinea Ardittia. Do sada su je ostvario uspješne nastupe u Zagrebu, Opatiji i Osijeku.

LUCIJA PEJKOVIĆ rođena je 1997. godine u Zagrebu. Maturantica je Pete gimnazije i GU Elly Bašić u klasi Bernarde Debuš Redžić Tijekom školovanja kao solistica i komorna glazbenica osvojila je brojne prve nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima (Daleki akordi, Split, Petar Konjović, Beograd). Redovito pohađa seminare kod uglednih profesora kao što su Y. Xaviereff, M. Karuza, S. Sondeckiene, D. Grigorian, N. Zlatarić,M. Leskovar, L. Mezo. Nastupala je na Muzičkom biennalu Zagreb,  Međunarodnom festivalu komorne glazbe Audeamus te  kao članica simfonijskog orkestra mladih 'Sistema Europa' u Teatro alla Scala u Milanu. Kao članica Europskog orketra mladih (EUYO) ovog ljeta sudjelovat će u radu Europskog glazbenog kampusa. Svoj studij od jeseni nastavlja u Beču na Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien u klasi profesora Christopha Stradnera.

IVAN KRPAN rođen je u Zagrebu 1997. godine. Završio je Glazbenu školu Blagoja Berse u Zagrebu u klasi prof. Renate Strojin Richter.Student je treće godine klavira u razredu prof. Rubena Dalibaltayana na Muzičkoj Akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom školovanja i studija, dobitnik je brojnih nagrada i laureat mnogih državnih i međunarodnih natjecanja (EPTA Belgija u Bruxellesu, Mladi virtuozi u Zagrebu, Međunarodno pijanističko natjecanje u Ulmu i Enschedeu (Nizozemska), Međunarodnom Mozartovom natjecanju u Zhuhaiju (Kina). Usavršavao se na  majstorskim
tečajevima  kod profesora D. Cikojevića, R. Dalibaltayana, S. Gadjieva, Đ. Stanettija, K. Gekića, P. Gililova i K. Kaufmanna.
Dobitnik je Dekanove nagrade za 2014. godinu te Nagrade Ivo Vuljević za najboljeg mladog glazbenika u 2015. godini.

MARTA SESAR rođena je 1997. godine u Zagrebu. Osnovnu glazbenu školu „Zlatko Grgošević“ pohađala je u klasi prof. F. Ivančić. Maturantica je X. gimnazije  i Glazbene škole „Blagoja Berse“ u klasi prof. V. Hajdin. Osvojila je brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima (Međunarodna natjecanja Davorin Jenko u Beogradu, Flauta Aurea u Zagrebu, Woodvind & Brass u Varaždinu). Kao komorna glazbenica osvojila je 1 nagradu na Natjecanju komornih sastava HDGPP-a. Usavršavala se na majstorskim tečajevima u domovini i inozemstvu (M. Zupan, G. Hoyos, H. Schmeiser, K. Šantl Zupan). Dva puta bila je članica orkestra  European Music Campus u organizaciji EUYO u Beču. Održala je niz samostalnih koncerata te nastupila kao solistica uz pratnju Zagrebačke filharmonije. Za svoja postignuća primila je prestižnu nagradu Oskar znanja.

MARTIN KRPAN rođen je u Zagrebu 1995. godine. Violinu je počeo svirati sa šest godina u razredu prof. Nele Rašan, Glabena škola Blagoja Berse u Zagrebu.. Student je četvrte. godine Muzičke akademije u Zagrebu u razredu prof. Leonida Sorokowa. Kao solist i član komornih sastava osvoji o je brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima ( Etide i skale u Zagrebu , Lions Grand Prix, Međunarodno violinističko natjecanje Alpe Adria u Goriziji (Italija), Međunarodno gudačko natjecanje Rudolf Matz u Dubrovniku, Hrvatsko natjecanje Papandopulo u kategoriji komorne glazbe). 2014. godine bio je finalist izbora za hrvatskog predstavnika Eurovizijkog natjecanja za mlade glazbenike. Solistički je nastupio sa Simfonijskim orkestrom Hrvatske radio televizije i gudačkim orkestrom HGM-a. 2016. godine bio je koncertni majstor međunarodnog orkestra Euphony. Pohađao je tečajeve violine kod uglednih glazbenika u zemlji i inozemstvu (A. Krpan, S. Milenković, M. Sorokowa, L. Sorokow, D. Schwarzberg, A. Dzialak Savitska).

PROGRAM KONCERTA:
J. Haydn: Gudački kvartet br. 53 u D-duru, Hob III:63
Allegro moderato
Adagio (cantabile)
Menuet. Allegretto
Finale. Vivace
Gudački kvartet "Felix"
Martin Krpan, Zvonimir Krpan, violine
Tajana Škorić, viola
Iva Ilakovac, violončelo

B. Papandopulo: Rapsodia concertante
Introduzione
Arioso
Danza
Lucija Pejković, violončelo
Domagoj Guščić, klavir

J. Haydn: Sonata za glasovir u E-duru Hob. XVI:31
Moderato
Allegretto
Finale. Presto

M. Ravel: Ondine iz ciklusa Gaspard de la Nuit
Ivan Krpan, klavir

B. Kunc: Soliloquy, za flautu solo
F. Doppler: Mađarska pastoralna fantazija
Marta Sesar, flauta
Dario Nikolić, klavir

F. Kreisler: Mala bečka koračnica
B. Bartók: Rumunjski plesovi
Martin Krpan, violina
Danijela Petrić, klavir