CONCERT GIVEN BY PIANO DUO BEATA PINCETIĆ AND CHRISTOS SAKELLARIDIS, MIMARA MUSEUM, 2011
Proceeds went to the purchase of equipment for Vukovar General Hospital, Gynecology department and Maternity ward.

Prihod od koncerta  namijenjen je Odjelu za ginekologiju i porodiljstvo Opće bolnice Vukovar
Za realizaciju koncerta od srca zahvaljujemo: Beati Pincetić i Christosu Sakellaridisu, Muzeju MimaraU realizaciji projekta su pomogli:  Grčko veleposlanstvo, HDS-ZAMP, Muzička akademija

Projekt su vodile članice Kluba:  Marina Šegvić i Danijela Petrić, te pomagale Jasminka Butorac, Vesna Kincl Murtić , Krešimira Koščec, Ružica Kovačević, Mia Pervan, Mirjana Rakić. i  Jasna Vernić,

Fotografije: Miroslava Margetić

Projekt su novčanim sredstvima pomogli : VIP i HAKOM.

16.11.2011, u Muzeju Mimara održan je dobrotvorni koncert hrvatsko-grčkih umjetnika Beate Pincetić i Christosa Sakellaridisa. Bračni i umjetnički par Pincetić-Sakellaridis osnovao je klavirski duo 2004. godine i od tada su izgradili zavidan repertoar od baroka do suvremenih skladatelja. Nastupaju u Grčkoj i inozemstvu (Engleska, Švicarska, Cipar, Italija, Francuska) nailazeći na odobravanje kako publike tako i stručne kritike. Laureti su natjecanja «E. Grieg» u Oslu u kategoriji 2 klavira.
Redoviti su gosti uglednih međunarodnih festivala te usko surađuju s grčkim društvom skladatelja. Vrlo često izvode djela velikih skladatelja 20. i 21. stoljeća, a također sustavno rade na promoviranju djela suvremene hrvatske glazbe. Uz potporu fonadacije «A. Onassis» 2008. godine izdaju svoj prvi nosač zvuka.
Prihod od koncerta  namijenjen je za  kupnju fototerapijske lampe za liječenje novorođenačke žutice potrebne Odjelu za ginekologiju i porodiljstvo Opće bolnice Vukovar.

O umjetnicima:

BEATA PINCETIĆ
Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u klasi prof. Jurice Muraija. Postdiplomski studij završila je na akademiji «F. Liszt» u Budimpešti, a potom se usavršavala kod  P. Sancana, A. Schiffa, F. Radosa i K. Katsarisa. Po završetku školovanja odlazi u Atenu gdje djeluje kao solistica i komorna glazbenica diljem Europe, a istovremeno se bavi i pedagoškim radom. Također veliki dio svoje aktivnosti posvećuje improvizaciji i pisanju aranžmana i transkripcija za klavirski duo, a često surađuje s Grčkom nacionalnom operom. Njezin repertoar obuhvaća djela svih stilskih razdoblja, a posebnu pažnju posvećuje djelima suvremenih skladatelja. Usko surađuje s uglednim grčkim ansamblima suvremene glazbe i Grčkim društvom skladatelja te je praizvela niz novih skladbi. Redovita je gošća uglednih festivala te je ostvarila brojne snimke za radio i televiziju. Isto tako je značajan njezin doprinos promoviranju hrvatske glazbe u Grčkoj.

CHRISTOS SAKELLARIDIS
Rođen je u Ateni te kao stipendist fondacije “A. Onassis” nakon završenog školovanja u domovini odlazi na studij u Budimpeštu na akademiju “F. Liszt”. Usavršavao se kod L. Vlassenka, K. Katsarisa, L. Bermana i K. Kämerlinga. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Razvio je bogatu koncertantnu karijeru u zemlji i inozemstvu te je surađivao s brojnim uglednim glazbenicima (G. Dimitrova, S.Theodoridou, P. L. Graff, P. Pierlot, I. Matuz, M. Flaksman, J.-Y. Fourmeau). Od 2008. godine predaje na Glazbenom fakultetu Jonskog sveučilišta. Surađuje s brojnim ansamblima za suvremenu glazbu, između ostalih s uglednim ansamblom «Ergon» te se posebno zauzima za prezentaciju i snimanje kompletnog opusa za violinu i klavir grčkih skladatelja.

Program koncerta:
A. Piazzolla: Le grand tango
S. Drakulić:  1. Suburb
                   2. City
Ch. Papageorgiou: Choros
G. Gershwin: Tri preludija
N. Kapustin: Parafraza na “Mantecu” Dizzyja Gillespieja
R. R. Bennett:  Divertimento za  dva klavira
1. Samba triste
2. Country blues
3. Regtime waltz
4. Finale
W. Bolcom: The serpent’s kiss