GLIPTOTEKA,20.03.2014.

CONCERT GIVEN BY BORNA ŠERCAR AND HIS BAND JAZZIANA CROATICA, IN ACADEMY’S MUSEUM OF SCULPTURE, 2014

Proceeds went to Krila, association for therapeutic horse riding.

Prihod koncerta namijenjen je UDRUZI KRILA-TERAPIJSKO JAHANJE

Za realizaciju koncerta od srca zahvaljujemo:
Borni Šercaru i glazbenicima sastava Jazziana Croatica i Gliptoteci HAZU.

U realizaciji projekta su pomogli: Medicinska naklada, HDS-ZAMP, Cvjetna galerija D,  gospodin Srećko Škrinjarić (dizajn promo materijala).

Projekt je novčanim sredstvima pomogao: HAKOM

Projekt su vodile članice Kluba:  Jasna Vernić, Vesna Kincl Murtić i Danijela Petrić, te pomagale Ružica Kovačević, Miroslava Margetić, Jasminka Butorac, Mirjana Rakić.

Foto-dokumentacija: Miroslava Margetić, Jasna Vernić, Branka Medved Rogina

28. ožujka 2014. u 20.00 sati u GLIPTOTECI HAZU, Medvedgradska 2. održan je dobrotvorni koncert četvorice sjajnih glazbenika (ovog puta bez petog člana, gitariste Ante Gele). Na koncertu su nastupili Borna Šercar za bubnjevima, Tihomir Hojsak za kontrabasom, Zvjezdan Ružić za klavirom i saksofonist Vojkan Jocić. Prihod od koncerta namijenjen je Udruzi Krila-terapijsko jahanje.

 

O koncertu:

U prepunoj dvorani Gliptoteke  stotinjak je posjetitelja više je od sata uživalo u sjajnoj glazbi te nagradilo pljeskom izvođače.
Jazz kvintet Borna Šercar's Jazziana Croatica osnovan je početkom 2009. godine. Bubnjar, pjesnik, slikar i skladatelj Borna Šercar osnovao je ansambl kojem je jedan od ciljeva proizvesti zvuk autentičan podneblju u kojem živimo i stvoriti brand koji će biti prepoznatljivo hrvatski. Na repertoaru ansambla bile  su njegove autorske kompozicije i obrade nekih poznatih tema poput Gotovčevog „Ere", Bersinih „Sunčanih polja", napjeva „Marjane, Marjane", od Berse uglazbljenih Nazorovih stihova „Seh duš dan", dubrovačkog Linđa, obrade skladbe „Bojna" kontroverznog Marka Perkovića.

Krila – terapijsko jahanje, udruga osoba sa cerebralnom i dječjom paralizom je nevladina, nestranačka, neprofitna dobrotvorna udruga građana osnovana radi ispunjenja zdravstvenih, socijalnih, odgojno-obrazovnih, kulturnih, ekoloških i humanitarnih ciljeva i uvjerenja neposredno vezanih za pomoć osobama sa cerebralnom i dječjom paralizom (posebno djeci i mladima), a posredno svim osobama s invaliditetom te zaštite njihovih ljudskih prava i sloboda.